Om oss

Hing Organics är ett svensk varumärke som brinner för kvalitet. I vår kollektion finns SPA-produkter så som kroppskubb, välgörande oljor och handtvål kokad på traditionellt vis samt naturliga doftljus och doftpinnar. Ingredienserna som användes är rena och naturliga, helt utan skadliga tillsatser eller parfym.

Formspråket vi använder är enkelt, naturligt med en stark skandinavisk influens. Dessutom har vi tiden att producera alla produkter varsamt för hand i Piteå.

Vi är stolta över att inte kompromissa när det gäller kvalitet!

Våra produkter tillverkas av:

  • Vegetabiliska ekologiska oljor och fetter
  • Ekologiska eteriska oljor
  • Miljövänlig rapsvax
  • Naturtvål, salt, lera och örter

Våra produkter är fria från SLS, silikon, paraffin, parfym, färgämne, parabener, mineralolja, GMO

Våra ljus är handgjorda av miljövänlig rapsvax, ekologiska trävekar och ekologiska eteriska oljor. Förutom att rapsvaxet brinner rent, är det dessutom framställt från växter odlade inom EU. På detta vis minskar vi de miljömässiga fotspåren och tillverkar ljusen från ett av världens mest miljövänliga råvaror.  Hing tillvekar varje ljus med kärlek och omsorg.

Det började med en längtan efter kvalité. Sofia Grödahl, Hing organics grundare har alltid varit intresserad av hantverk och handgjorda produkter. När hon flyttade från Estland till Sverige för att bilda familj, såg hon det som en möjlighet att börja om från början. Sofia beslutade sig för att starta eget företag, något hon hade drömt om under lång tid. När hon sålde råvaror för att göra kosmetika, ljus och tvål började hon experimentera med att göra egna doftljus. Det frö som då såddes skulle komma att bli Hing. Samtidigt började hennes intresse för kvalitet och konsumtion att gro. Det fick henne att fundera på massproduktion och billiga lösningar, något hon vill undvika till varje pris. Sofias ideal är att skapa ljus som stödjer ett etiskt arbetssätt och en bra miljö för alla inblandade från tillverkning till slutkonsumenten. Under fyra år har hon kärleksfullt provat, testat och bedömt hundratals olika varianter för att hitta rätt recept till det perfekta ljuset. Ett ljus som lever upp till hennes höga krav beträffande hållbarhet och hälsa. Hon beslutade sig för att ge ljuset namnet Hing, som är estniska för själ, för att spegla den omsorg, uppmärksamhet och engagemang som hon lägger ner i varje ljus. I dag kan hon stolt berätta att Hing verkligen gör ljus som värderar och respekterar människor.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer info@hing.se.

Vänligen,

Sofia Grödahl och Lisa Hellmér

 

 

 

Foto: JohannaN